tisdag 6 december 2016

veckobrev v.48


Treornas veckoblad
Hej!
                                                                                                            Vecka 48

Nu är vi inne i december och vi läser Marias lilla åsna och tänder ett ljus varje morgon. Marias lilla åsna är en fin liten bok om åsnan som tog Maria och Josef till Betlehem. Vi får en mysig stund ihop innan det ljusnar och lektionerna startar igång.

Idrottslektionerna har handlat om styrka och kondition. Vi har pratat om hur viktigt det är för oss människor att träna våra muskler och vår kondition för att må bra och behålla hälsan. Vid åtta olika stationer fick barnen träna sin fysik i olika övningar. Alla blev riktigt trötta och kanske hade de träningsvärk i några dagar efter! Vi vill gärna att de barn med långt hår sätter upp det inför idrottslektionerna. Det blir enklare att delta i vissa övningar och minskar risken för olyckor som faktiskt kan ske.

Vi har börjat arbeta med ett nytt kapitel i matematik under veckan; geometri. Vi repeterar de geometriska kropparna och deras namn samt begrepp som kan kopplas till dessa. Vi kommer också lära oss att det inom geometrin finns figurer med spetsiga, trubbiga samt räta vinklar.

I SO har vi kommit fram till istiden på vår tidslinje genom historien. Vi har pratat om vad land-is och glaciärer är och tittat på kartan för att se var i världen vi fortfarande kan hitta lika tjock is som under den senaste istiden. Vi har också lärt oss namnen på några av de djur som levde nära isen och som människorna under istiden brukade jaga. Nästa vecka kommer vi lära oss om några av de spår av istiden som vi fortfarande idag kan finna i vår natur.
 
Vi har i religion stiftat bekantskap med judendomen och lärt oss om några av den religionens symboler och kännetecken.

I Pojken och Tigern har vi kommit upp till Göteborg och Bohuslän. V i har fått lära oss om var Bohuslän ligger på kartan och vilka städer som finns där. Barnen känner nu till kustlandskapet med klippor och hav. Vi har pratat om landskapsdjur och landskapsblomma.

k
             ligger på skolans hemsida. G tyckte var roligt och spännande.ilken veckodag de gillar bäst. Eleverna har även fåtI svenska har vi skrivit klart texterna om dinosaurier. Några av klasserna har fått skriva ut sina renskrivna texter på I-pad. Nu hänger de färdiga resultaten på klassrumsväggarna och ser mycket proffsiga ut. Dessutom har vi arbetat vidare med sj-ljudet och tränat på sj-ljudets olika stavningsformer. Veckans läxa handlar om ord som stavas med skj- och stj-. Barnen har fått lära sig en vers som innehåller alla ord som i svenska språket stavas med stj; ”Om du stjäl en stjälk i min trädgård ska jag stjälpa din stjärt mot stjärnorna”.  Den är bra att kunna för att inte blanda ihop sj-ljudets många olika stavningsformer!

Vi samlas alla klasserna vid olika tillfällen under veckan och övar på lucia- och julsångerna till vårt framträdande. Det är många som uppskattar att höra barnens härliga sång genom skolans korridorer! Det är många sånger att lära, men de flesta har vi sjungit ända sedan årskurs ett.

På måndag är det årets sista studiedag och både skola och fritidshem är stängda denna dag. Vi ses igen på tisdag!

MVH
Malin, Sofia, Malin och Linda

Vecka 49                                                                                                                                         

    måndag:                Studiedag                 
.
                                                                                  
     tisdag:                 Idrott.
                              Veckans ord 3c.                       

       Onsdag:              Idrott. Veckans ord 3a och 3b. Pojken och Tigern.                                                 
                                                                

     torsdag:                 Matteläxa.                                                         

      fredag:                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar