måndag 12 december 2016

veckobrev v.49


  Treornas veckoblad
Hej!
                                                                                                            Vecka 49

Det är en mysig tid vi har framför oss och fort går det! Nu är det bara några veckor kvar innan det är jullov men det är mycket som ska hinnas med innan dess!

Vi hade ”röris” på idrotten i tisdags. Det är pulshöjande och barnen var rejält varma! På onsdagspasset jobbade halva gruppen vidare med redskap medan den andra lekte en konditionsövning där det gäller att samla poäng. Det är viktigt att man tar med sig sina gymnastikkläder på idrottsdagarna. Vi har märkt att det den senaste tiden är  många barn som har glömt sina kläder hemma. Vi hoppas på en förbättring när det gäller detta.

På mattelektionerna arbetar vi vidare med geometriska kroppar och figurer. Vi har tittat på romber och parallellogram och jämfört dessa med kvadrater och rektanglar . Vi såg att vinklarna var olika. Det var bra med en liten repetition av figurerna eftersom många hade glömt av hur de såg ut. Så småningom kommer vi gå igenom area och omkrets och hur dessa räknas ut.

I svenska har vi som ni vet ägnat oss åt olika faktatexter under en längre period. Vi arbetar fortfarande vidare med texter om djur. Barnen läser olika texter och försöker samla information om djurens föda, bon och ungar. Därefter ska de med egna ord sammanfatta vad de läst, med rubriker och undertexter.

Målet i engelska denna vecka är att kunna berätta hur gammal man är och kunna räkna ifrån 11-20. Ny läxa skickas hem och denna vecka handlar det om ord eller fraser som vi har gått igenom i veckans kapitel.

I SO har vi pratat om spår av istiden. Vi har lärt oss om rundhällar, isräfflor. flyttblock och jättekast. Barnen har arbetat med faktatexter och instuderingsfrågor. Vi har också sett en film om isens utbredning och påverkan av landskapet. Vi kommer också att prata om vad en rullstensås är. Så småningom kommer vi in på jägarstenåldern och dess nomadliv.

Vi har nått fram till landskapet Östergötland i Pojken och Tigern denna vecka. En kort liten film visas till varje landskap. I filmen om Östergötland lärde vi oss att landskapet hade påverkats mycket av istiden. Kolmårdenskogarna hade under en lång tid legat under vatten när isen smälte. Landhöjningen skedde sakta och idag är området skog igen. Vi lärde oss också att östgöttarna har en väl utpräglad dialekt!

På bildlektionen har vi målat fina vinterbilder av månbelysta träd och fåglar. Med hjälp av tejp skapade vi schabloner av träd och månar. Därefter svampade vi bakgrunden med vattenfärg. Resultatet blev lyckat och alla barn kände sig stolta och nöjda! Nu har vi fantastiska vinterskogar på våra väggar. Kom gärna in och titta! 

På torsdag den 15/12 har vi julpysseldag! Fredag den 16/12 är sista dagen att ta med sina lucia/tomtekläder till skolan.
På onsdag är det dags för simning igen! Glöm inte att ta med badkläder, cykel, hjälm och en extra frukt!

MVH
Malin, Sofia, Malin och LindaVecka 50                                                                                                                                        

    måndag:                                  
.                                                          
                                                                                  
tisdag:                 Luciamorgon, 5:orna lussar för oss. Ingen idrott denna dag.
                              Veckans ord 3c.                       

       Onsdag:              Simning. Ta med cykel, hjälm och extra frukt.
                                    Veckans ord 3a och 3b. Pojken och Tigern.                                                
                                                                

     torsdag:              Julpysseldag. Matteläxa.                                                                    

      fredag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar