fredag 11 november 2016

veckobrev v.45


Treornas veckoblad
Hej!                                                                                                     Vecka 45

Vintern har kommit och rasterna är friska och kyliga. Det är bra att barnen har med sig överdragskläder, mössor och vantar! Vi hoppas att det vintriga vädret håller i sig! Vissa kanske till och med hoppas på lite snö, nu när resten av Sverige verkar ha fått i överflöd. Det blir en glad skolgård med kreativa barn när snön lägger sig!

Vi fick en fin utflyktsdag till simhallen i onsdags! Det var kallt och soligt och både cyklingen och simningen gick bra!

Vi har ägnat oss åt bollövningar på idrotten under veckan. Vi har kastat, fångat samt spelat olika bollspel. Vi har bl. a spelat doppboll som kräver mycket samarbete för att lyckas. På tisdag kommer HK Varberg och tränar handboll med oss.

I svenska har vi ägnat oss åt att skriva berättelser under ett par veckors tid. Vi har pratat om att berättelsen ska ha ett innehåll med en röd tråd, en början och ett slut. Fokus har också legat på att använda oss av beskrivande ord för att skapa inre bilder och på det viset göra berättelsen mer spännande; levande. Nu har vi gått över till faktatexter. Det handlar om att både läsa och skriva egna texter om olika sporter och djur.

På mattelektionerna har vi introducerat arbetsområdet sannolikhetslära. Vi har diskuterat begreppet och gestaltat det praktiskt genom att singla slant och sett att sannolikheten att få krona eller klave är hälften. Vi har också börjat med division. Där lär vi oss begreppen täljare, nämnare och kvot.

I so har vi jobbat vidare med dinosauriernas tid på jorden. Vi har ritat, skrivit och tittat på faktafilm. Barnen kommer dessutom att i svenska få ägna sig åt att skriva faktatexter om olika dinosaurier kommande veckor. I so går vi däremot raskt vidare till däggdjurens och så småningom även människans utveckling. Vi kommer också parallellt med forntidsarbetet att börja prata om de stora världsreligionerna judendom, kristendom och islam. Målet är att barnen ska känna till några av religionernas symboler, deras heliga skrifter och några kända högtider.

Målet i engelska denna vecka har varit att kunna benämna några olika möbler och kunna berätta på engelska vilka olika möbler man själv har i sitt rum. Vi övar på fraserna ”What have you got”? ”I’ve got a bed and a table”.

Nu har vi satt igång att öva lucia- och julsånger på musiken! Vi har planerat in en julkonsert till måndagen den 19/12, så boka in detta i era kalendrar. Inbjudan kommer så småningom!

måndag i nästa vecka är det dags för oss att cykla till banken.  Vi beklagar att det blev just en måndag, men det var den enda dagen de kunde ta emot oss på. Vi kommer att cykla ifrån skolan kl.08.30 och sedan vara tillbaka till lunch. Vi kommer att få en rundvandring inne på banken samt bjudas på en lättare fika. Barnen ska ha cykel, hjälm och kläder efter väder med sig.

Detta gäller även på fredagen då vi ska cykla iväg till Varbergs teater och titta på föreställningen …”and then”. Detta är en föreställning med dans och mjuk cirkus i en abstrakt sagovärld. Tillsammans med publiken läggs ett pussel, saker berättas, rummet formas om och relationer skapas. Vi kommer att cykla iväg efter lunch och vara tillbaka till kl.13.15.

Trevlig Helg!
   Malin, Sofia, Malin och Linda
 
Vecka 46

    måndag:                 Besök på banken. Ta med cykel, hjälm och kläder                            
                  efter väder.

tisdag:                 Idrott. HK Varberg gästar oss.
           Veckans ord 3c.                       

       Onsdag:              Idrott. Veckans ord 3a och 3b. Pojken och Tigern.                                                 
                                                                

     torsdag:           Matteläxa.                                                         


       fredag:                Teaterbesök. Ta med cykel, hjälm och kläder efter
                  väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar