måndag 28 november 2016

veckobrev v.47


Treornas veckoblad
Hej!
                                                                                                            Vecka 47
Nu är november snart till ända och advent är i antågande. Klassrummen står pyntade och på måndag tänder vi första ljuset och läser högt ur den fina boken Marias lilla åsna.  Hoppas alla får känna adventsro till helgen!

I svenska fortsätter vi med våra faktatexter om dinosaurier och i klassrummet råder då febril aktivitet vad gäller skrivandet. De sitter två och två och tränar sig på att ge varandra konstruktiv kritik och tips på hur man kan göra sin text ännu bättre. Vi har under svensklektionerna också gått igenom hur man kan göra personbeskrivningar av någon utan att avslöja vederbörande. Eleverna har fått skriva om någon i klassen och dessa beskrivningar blir under december månad vår form av adventskalender.  Varje morgon kommer någon då att få sin beskrivning uppläst av en kompis och sen får alla gissa vem det handlar om.

Matematiklektionerna har ägnats åt division. Det är viktigt att få barnen att se sambandet mellan division och multiplikation.

I SO har vi under veckan läst och pratat om människans utveckling. Vi har läst om apmänniskan Lucy och lärt oss om vad som skilde henne ifrån aporna. Vi har även pratat om förmänniskan Homo Erectus och förstått att de lärde sig att hantera elden och också använde sig av olika redskap i sin vardag. På film såg vi Nea Neanderthal och Clara CroMagnon och lärde oss att de levde sida vid sida innan Neas släkte dog ut.

På bildlektionerna fortsatte veckans SO-arbete genom att vi skapade egna grottmålningar som Clara CroMagnon gjorde i filmen. Vi har pratat om de verkliga grottmålningarna i Lascaux i Frankrike och hänförts av att de är ca
30 000 år gamla. Vi skrynklade kraftigt papper som vi sedan målade vattenfärg på. När pappret torkade såg det ut som sten och då kunde vi måla dit grottmålningar med kolkritor. Röd och brun krita fick symbolisera blod och lera som man också använde sig av i Lascaux. Resultatet blev riktigt fint! 

Vi arbetar med veckodagar på engelskalektionerna. Målet är att de ska kunna säga veckodagarnas namn och berätta vilken veckodag de gillar bäst. Eleverna har även fått hem sin första engelskaläxa, vilket många tyckte var roligt och spännande.

På musiklektionerna sjunger vi såklart lucia- och julsånger. I förra veckan skrev vi om en kommande julshow den 19/12. Vi glömde berätta att det kommer att bli en kombinerad lucia- och julshow med det sedvanliga luciatåget i början. Mer information om kläder, verser och tider kommer snart.

Idrottslektionerna har handlat om redskap. Vi har tränat på olika övningar på redskapen plint, matta, ringar och bänk. Hopprep har vi också övat på. Det är forfarande inte helt lätt att koordinera armar och ben.

Nu är skolans likabehandlingsplan reviderad och ligger uppdaterad på skolans hemsida. §Läs gärna igenom planen så att ni vet vad som gäller. Vi kommer samtidigt att förankra den hos eleverna för att skapa trygghet och gemenskap här på skolan.

k
             ligger på skolans hemsida. G tyckte var roligt och spännande.ilken veckodag de gillar bäst. Eleverna har även fåt                     MVH
   Malin, Sofia, Malin och Linda

Vecka 48

måndag:                

                                                                                  
tisdag:                 Idrott.
           Veckans ord 3c.                       

onsdag:              Idrott. Veckans ord 3a och 3b. Pojken och Tigern.                                                 
                                                                

torsdag:           Matteläxa.                                                        

fredag:               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar