måndag 21 november 2016

veckobrev v.46


  Treornas veckoblad
Hej!
                                                                                                            Vecka 46

Vår cykeltur till banken gick bra trots grått regnväder i måndags. Vi fick en trevlig rundvandring och bjöds på fika! Det fanns många olika saker att arbeta med på en bank förstod barnen, 32 olika yrkesgrupper fick vi höra. Vi fick också en inblick i att det inte fanns så mycket ”riktiga” pengar som barnen hade trott på en bank.  Det var mest elektroniska pengar som man arbetade med. Vi fick också träffa Astrids pappa som berättade lite om hur han hjälpte olika företag som kunde behöva hjälp. Det var ett trevligt besök och fortsättning följer när barnen går i årskurs 6. Då fortsätter projektet på en annan nivå.

På idrotten har HK Varberg varit och hälsat på. De tränade handboll med barnen. Vi gjorde bollövningar och tränade på att kasta mot mål. Barnen var duktiga och lyssnade intresserat på representanten ifrån HK Varberg.

I matte jobbar vi nu med den sista tabellen. Vi har sett att det finns flera knep att komma ihåg produkterna i 9:ans tabell, t.ex att summan av de två siffrorna i produkten blir nio;
2x9=18 (1+8= 9)
3x9=27 (2+7=9)

Vi har jobbat vidare med faktatexter i svenska. Både om sporter, djur och dinosaurier. Samtidigt har vi gått igenom stavning av j-ljudet. Barnen har fått lära sig att man använder bokstaven g framför mjuk vokal; gör och bokstaven j framför hård vokal; jord.  Alla regler har dock undantag, så exempelvis orden jätte och järn skiljer sig ifrån ovan nämnda.

I so har vi lärt oss om vad som karakteriserar ett däggdjur. Vi har lärt oss att det snabbt utvecklades många olika arter av dem när dinosaurierna dog ut och vi har imponerats av den stora sabeltandade tigern, mammuten men även av det allra första lilla hästdjuret; gryningshästen som var lika liten som ett får. Våra nutida svenska däggdjur som varg, björn, lodjur och järv har vi också lärt känna lite närmare.

Inför den kommande högtiden advent har vi naturligt kommit att repetera några av våra kristna högtider. Vi har återigen gått igenom lite av grunderna i den kristna tron och pratat om vad religion är.

Vi avslutade veckan med en cykeltur i regnvädret ner till Varbergs teater. Det var roligt att få komma in och titta på hur fin vår teater är! Föreställningen var annorlunda och barnen verkade tycka att den var bra!
 Nu när barnen börjar bli lite större ser vi att det blir mer aktuellt att ha med sig mobiltelefon till skolan. Vi vill påminna om de förhållningssätt vi har på skolan gällande detta; mobiltelefoner stannar avstängda i väskan hela dagen. Först när man har lämnat skolans område får man sätta på dem för användning. Vill ni nå ert barn rekommenderar vi er att ringa vårt arbetsrum eller till respektive fritidshem. Det allra bästa är såklart att inte ta med sig mobil alls till skolan då de är stöldbegärliga och kan försvinna. Vi hoppas skolans policy fortsätter att respekteras.

MVH
   Malin, Sofia, Malin och Linda

Vecka 47

    måndag:                
.
                                                                                  
    tisdag:                Idrott.
                           Veckans ord 3c.                       

     onsdag:              Idrott. Veckans ord 3a och 3b. Pojken och Tigern.                                                 
                                                                

     torsdag:             Matteläxa.                                                         


      fredag:               
                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar