tisdag 2 maj 2017

veckobrev v.17


Treornas veckoblad
Hej!                                                                                                                           vecka 17

I matten har vi börjat på ett nytt kapitel som handlar om tal upp till 10 000. Vi tränar samtidigt på ental, tiotal, hundratal och tusental, det gäller att hålla reda på vad som är vad. Vi har också hunnit med att göra några nationella prov. Det blir ytterligare ett par veckor som proven kommer att hålla på.

Vi arbetar med ordklasserna substantiv, verb och adjektiv i svenskan. Vi har diskuterat vad som kännetecknar de olika ordklasserna. Detta arbetsområde kommer vi arbeta fördjupat med under ett antal veckor. Vi fortsätter också med den magiska dörren som snart är färdigskriven.

På idrotten har vi lekt pokémon-bingo och hörnfotboll. En grupp cyklade också iväg till simhallen i strålande solsken. Där fick de möjlighet att träna lite extra på simtekniken.

Vi har tecknat manga-figurer på bilden. De blev väldigt coola!

På NO-lektionerna har vi arbetat med teknik. Vi har diskuterat vad teknik egentligen är. Föreställningen hos barnen är att teknik alltid är kopplat till elektricitet. Två och två fick de jämföra sina antaganden. Det blev spännande att upptäcka att teknik är allt vad människan genom tiderna har skapat för att underlätta sitt vardagliga arbete. På tisdag den 2/5 kommer vi att ägna oss åt teknik under en hel dag. En grupp kommer då att konstruera enkla tekniska maskiner inomhus och samtidigt kommer en annan grupp att ägna sig åt lekparksfysik!  Det vore bra om barnen kunde få med sig en tom gräddförpackning till teknikarbetet, gärna en 5 dl-förpackning. Vi har också hunnit läsa om myran och lärt oss om myrans livscykel.

I SO har vi börjat arbeta med ämnesområdet Halland. Barnen har fått berätta vad de känner till om sitt landskap och många kunde flera av städerna i Halland. Vi har gått igenom Hallands geografiska läge och målet är att barnen ska känna till att Halland är ett kustlandskap i sydvästra Sverige.  Vi har gått igenom de halländska kommunerna, lärt oss namnen på de fyra åarna och även ramsan ”vi äta ni laga”. Vi kommer framöver att lära oss om det halländska landskapet med kust, jordbruksmark och skogar. Om två veckor kommer vi att åka på en gemensam Hallandsresa till Kungsbacka kommun. Där kommer vi att besöka Äskhults by och Tjolöholms slott. Mer information kommer inom kort.

Sommarlovet är snart i antågande och vi vill informera er om att vi har fått i uppdrag av vår rektor att göra nya grupper inför år fyra. Det kommer att bli två nya klasser. Vi gör grupperna utifrån hur väl barnen interagerar i klassrummet och hur de umgås på rasterna. Ingen kommer att få önska någon kamrat att gå med. Under de här tre åren har barnen lärt känna varandra väl och vi har haft många gemensamma lektioner och aktiviteter ihop. Vi tror att det kommer att bli två nya fina klasser!

mvh
Malin, Josefin, Sofia och Linda

                                                                                                  
Vecka  18                                                                                                                                   
                                                                                                                                                           
    måndag:                                                                                                                                               
.                                                                                                                                 
     tisdag:               Veckans ord 3c                                                                                                                        

     onsdag:             Idrott.  Veckans ord 3a och 3b. Pojken och
                                 Tigern.

     torsdag:            matteläxa                                                                                                                                                                                 

      fredag:                                                                                                                                                                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar