söndag 21 maj 2017

veckobrev v.20


Treornas veckoblad
Hej!                                                                                                                           vecka 20

Hallandsresan blev en fin dag att minnas.  Vädret var perfekt och bussresan gick bra. Vi fick en fantastisk dramatiserad guidning av kammarjungfru Ottilia på Tjolöholms slott. Hon tog oss med till år 1906 där tiden hade stannat och det blev en spännande tidsresa för oss! Även Äskhults by var en upplevelse med sina flera hundra år gamla hus. Vi fick uppleva väsen och vättar. Matsäcken åts nere vid sjön. Vi hoppas att alla barn känner att de hade en fin dag tillsammans. De fick mycket beröm för gott uppförande vid de olika ställena!

Vi har skrivit om vår Hallandsresa i våra SO-böcker och gjort klart våra fina Hallands-affischer. Nu kommer vi att ägna oss lite mer åt vår hemort Varberg. Vi kommer lära oss om fästningen och dess historia, om Bockstensmannen men också prata om andra kännetecken i vår stad och kommun.

I svenska har vi avslutat den Magiska dörren och böckerna har fått en fin laminerad framsida och är inbundna med spiralryggar. Barnen har gjort fantastiska arbeten som de flesta är väldigt stolta över.

Vi har startat upp multiplikation med stora tal i matte under veckan. Vi repeterar de grundläggande multiplikationskunskaperna och går vidare allteftersom med större tal.

I engelska arbetar vi för nuvarande med månaderna och målet är att man ska kunna säga i vilken månad man fyller år.
-When is your birthday?
-It’s in May.

Vi är inbjudna av gymnasiesärskolan på PS för att titta på musikalen ”Livet är en schlager” som de sätter upp i nästa vecka. Vi kommer att gå tillsammans på måndag kl. 08.30 och är tillbaka strax innan lunch.

På onsdag i nästa vecka anordnar FK Friskus-Varberg en orienteringsdag för alla årskurs tre och fyra i Varbergs kommun. Vi kommer därför inte att ha någon ordinarie gymnastik den dagen. Vi går gemensamt till starten efter lunch och kommer att orientera i skogen och på ängarna bakom sjukhuset. Det kommer tyvärr inte finnas tillgång till omklädningsrum, så det är viktigt att barnen redan på morgonen är klädda i skor och kläder som är lämpliga att springa i.

Nästa vecka blir en kort vecka med Kristi Himmelsfärdsdag och en klämdag på fredagen. Fritids är öppet som vanligt på fredag.
  
Mvh
Josefine, Malin, Linda och Sofia

Vecka  21                                                                                                                                   
                                                                                                                                                           
    måndag:             Musikal ”Livet är en schlager”                                                                                                                                                                            
      tisdag:           Utomhusidrott. Pojken och Tigern 3c.                                                                                                                           

     onsdag:             Ingen idrott. Orientering. Kom lämpligt klädd för
                                 orientering. Matteläxa. Pojken och Tigern 3a och 3b

    torsdag:             Kristi Himmelsfärdsdag

      fredag:             Klämdag. Vi är lediga från skolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar