tisdag 25 oktober 2016

veckobrev v.42


Treornas veckoblad
Hej!                                                                                                                                                                                     Vecka 42

Igår cyklade vi till idrottshallen för att ta del av projektet Skratturnén och Clowner utan gränser. De turnerar genom Sverige för att skapa engagemang kring barnkonventionen. Vi fick se en föreställning med akrobatik och clownartisteri. Efteråt såg vi en liten film om deras verksamhet för utsatta barn i olika länder. Alla årskurser på skolan deltog och ju yngre barnen var desto roligare tyckte de att föreställningen var. Samtidigt behövde man vara äldre för att förstå budskapet som clownerna ville förmedla. Cyklingen genom en vacker höstfärgad Påskbergsskog gick bra och frukten åt vi i en av Idrottshallens trappor. Det blev en trevlig utflykt!

I veckan som gick var banken åter på besök. Barnen fick på gruppnivå redovisa sitt arbete med vad de allra mest önskade sig och hur man skulle kunna få ihop pengar till detta. 3a ritade sina önskesaker och pengar i en stor tankebubbla, 3b ritade och ställde upp ett diagram och 3c målade pengar och ritade saker till en stor pengabörs på väggen. Det blev samtal kring vad man helst önskade sig och hur dyra sakerna var. Hur lång tid skulle det ta att spara till vissa saker och fanns det sätt man själv skulle kunna bidra på? Därefter fick barnen arbeta i små grupper med en kostnadstege; bilder på varor och tjänster som skulle placeras efter varandra utifrån hur mycket de kostade. Varorna skulle också prissättas. Vad man kom fram till skilde sig åt mellan grupperna. Vissa varor och tjänster kände barnen bättre till priset på än andra; t.ex frisörbesök, playstation och innebandyklubba. Här hamnade prisuppfattningen inom en rimlig nivå.  Andra livsmedels och dagligvarors pris var faktiskt mer svårbestämda för barnen. Veckan efter höstlovet kommer vi eventuellt att göra ett besök på banken. Detta informerar vi mer om i nästa veckobrev.

I SO har vi läst om hur fiskarna började kravla upp på land. Barnen har fått lära sig att djur som lever både på land och i hav kallas amfibier. Vi har skrivit och ritat i våra no-böcker och också ägnat tid till att göra färdigt sådant som vi inte hunnit bli klara med tidigare. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med dinosaurier!

Bokprojektet är nu avslutat och vi tackar för all hjälp under läsprojektet. Vi uppskattar att ni läser med era barn! Nu fortsätter vi med de vanliga läxdagarna! Vi läser i Pojken och Tigern igen, där pojken letar efter sin älskade katt genom hela Sverige.  Boken gör nedslag i olika landskap och detta jobbar vi vidare med i de olika grupperna. Vi tittar på en karta var i Sverige landskapet ligger och lär oss landskapsdjur och blomma. Därefter får barnen skriva en text om landskapet ifråga. Vi lyssnar också på hur dialekten låter i den delen av landet. Det är roligt med geografi!

I musiken övar vi på rymdensånger och det vi ska framföra på vår rymdenkonsert. Konserten blir fredagen den 28/10 kl. 09.00 för skolans övriga elever. Detta blir en fin avslutning innan höstlovet börjar! Vi kommer att ha genrep på musikalen på tisdag i nästa vecka. Detta medför att idrotten blir inställd. Det blir idrott som vanligt på onsdag istället, utifrån det gamla idrottsschemat. Se grupper och tider nedan.

Idag samlas överblivna kläder som hittats i korridorerna ihop och läggs upp på ett bord utanför Safiren. Kom gärna in i nästa vecka och titta om dit barn har några kvarglömda kläder. På fredag den 28/10 kommer allt som finns kvar att packas ihop och skänkas bort!

Nu är det snart dags för höstlov igen! Vi bifogar här en länk till vad man kan hitta på för roliga höstlovsaktiviteter med sina barn! Gå in på www.varberg.se/lov

MVH
   Malin, Sofia, Malin och Linda

Vecka 43

måndag:                 FN-sångsamling.

tisdag:                   Ej idrott. Genrep musikal.
                           Veckans ord 3c.                       

Onsdag:                08.00 Idrott 3c och gröna 3b
                                 08.50 Idrott 3a och röda 3a. Bibliotek 3a.
                                 Veckans ord 3a och 3b
                          Pojken och Tigern.       
                                 
torsdag:                 Matteläxa.           
                                                 
fredag:                Rymdenkonsert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar