fredag 28 oktober 2016

veckobrev v.43

 
Hej!             

Nu är det dags för årets läslov. Tyvärr har jag varit sjuk torsdag och fredag och missade därför dagens rymdkonsert. Jag har dock hört att barnen var precis lika duktiga som vanligt, kul!  Nu önskar jag er alla en härlig höstvecka!                  
Treornas veckoblad
                                                                                                                                                                                                           Vecka 43

Veckan inleddes och avslutades med sångsamling i gympasalen! I måndags var det FN-dagen och årskurs två hade ordnat en fin sammankomst med fredssånger och prat om barnkonventionen och alla barns lika värde.  

Idag fredag hade vi rymdenkonsert för skolans övriga elever! Vi sjöng sånger om rymden och barnen berättade om sådant de lärt sig; om planeter, stjärnor och solsystem, om röda jättar och månar. De var jätteduktiga och fick mycket applåder! Vi avslutade dagen och rymdenprojektet med en gemensam poängpromenad utomhus för alla treor.  Sedan blev det medaljutdelning. Nu kan alla mycket om rymden och har lärt sig massor!

Vi arbetar vidare med multiplikation i matten. Nu är det tabellerna 6, 7, 8 och 9 som gäller! Barnen blir duktigare och duktigare,  men det är mycket tragglande för att nöta in kunskaperna. Checka gärna av hur det går där hemma!

I engelska har vi lärt oss vad olika fordon heter. Vi har tränat på att säga -”What’s this?  - This is a motorbike”. Vi har samtidigt försökt väva in färger i våra svar. Vi har också övat på engelska siffror, denna gång i oordning. Vi har också sett en film som handlade om siffror.

I SO denna vecka har vi gett oss in i dinosauriernas tid, åtminstone i vissa av våra klasser. Det är inte alltid alla grupper hinner lika mycket beroende på vad som händer under veckan. Denna vecka haltar det lite p.g.a olika konserter, genrep och poängpromenader. De som har haft sina lektioner som vanligt har hunnit ha både genomgång om dinosauriernas framväxt och även sett en film om dem. Vi har ritat och börjat skriva. Efter lovet kommer vi även att ägna svensklektionerna åt dinosaurier eftersom de är så spännande. Då kommer vi att läsa mer om dessa fantastiska varelser och även träna på att skriva faktatexter om dem!

Vi pratat om astronauter i NO. Vi har sett en film om Christer Fuglesang och hans rymdförberedelser och rymdfärder. Det var väldigt spännande och intressant!

Klassrummen och korridorerna pryds nu av fina konstverk av bron i Monets trädgård. Barnen har målat akvarell och även använt sig av oljepastellkritor. Kom gärna in och kika!

I svenska har vi tränat på när man i en text ska skriva ”de och dem.” Det kan vara svårt att veta när man ska använda vilket. Regeln som vi använder oss av är att tänka att ”de” motsvarar ”jag” och att ”dem” motsvarar ”mig”.

T. ex  Jag ska köpa en hund. Såg du mig?
           De ska köpa en hund. Såg du dem?

Det blir ingen läxa i Pojken och Tigern över lovet. Läxan blir istället att välja en annan bok och läsa den hemma över lovet. Numer kallas ju höstlovet för läslovet!
Veckan efter lovet är det simhallsbesök igen. Vi cyklar till simhallen på onsdagen, mer information kommer i vecka 45.


Trevlig Helg!
   Malin, Sofia, Malin och Linda

Vecka 45

     måndag:  
               
     tisdag:                Idrott
                             Veckans ord 3c.                       
     onsdag:               Simhallen. Ta med cykel och hjälm
                                    Veckans ord 3a och 3b                                              
                                                              
     torsdag:              Matteläxa.                                                         

      fredag:               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar